Coneix la història de Masia Mas Badó


Un casament únic i diferent durant tot el cap de setmana, a un entorn privilegiat i envoltat de natura molt a prop de Barcelona. Casa't de colors a Masia Mas Badó. Coneix la història d'aquesta encantadora masia.

El primer document on apareix Mas Badó data de l'any 1353, es tracta de la tributació del Mas Badó a la Catedral de Vic. Però ja hi ha indicis de la seva existència, a partir del segle XI.

Mas Badó era una casa de pagès rodejada de grans propietats de boscos i conreus. L'arbre genealògic de la família Badó data des de 1467.

Al 1929 Mas Badó es converteix en el primer sanatori de tuberculosos del país que va prendre el nom oficial de Sanatori de Nostra Senyora de les Victòries. Un dels hereus de Mas Badó, el Dr. Josep Badó i Cortés, amb un altre metge especialitzat el Dr. Jaume Raventós, varen fundar el sanatori que funcionà a ple rendiment fins l'any 1944.

L'arbre genealògic de la família Badó data des de 1467.


Al municipi de Sant Quirze de Safaja hi va haver altre sanatori, el de Puig d'Olena, que fou posterior al de Mas Badó.

Gràcies al beneficiós microclima de la zona, Mes Badó es va convertir en la institució antituberculosa més important del país. Entre les personalitats que van fer repòs en les seves instal·lacions figuren el literat Josep María Castellet, el pintor Antoni Tàpies i el conegut poeta Màrius Torres, que va ser enterrat al poble de Sant Quirze Safaja.

El descobriment de la penicil·lina va fer menys útils les costoses estades de repòs en els sanatoris i a poc a poc van anar tancant-se.

Cap a 1950, després d'un gran procés de renovació, el sanatori es va convertir en l'Hotel Mes Badó. La seva clientela era la classe acomodada de Barcelona, que va descobrir el Vallés per a estiuejar, per la seva proximitat a la capital i gràcies al seu excepcional clima. Tota la zona es va convertir en una destinació exclusiva de vacances, preferida per personatges rellevants com Federico Gallo, Director General de Protecció Civil i Governador de Múrcia, i conegut presentador de televisió, o el destacat futbolista Ladislao Kubala.

Va ser un dels establiments pioners a Barcelona en la celebració de noces i banquets de personatges notables.


A l'any 1982 i amb motiu de la celebració del mundial de futbol a Espanya, s'hi va allotjar la selecció nacional del Brasil. L'Hotel Mas Badó va ser durant molts anys la seu dels estage de preparació de temporada del Reial Club Deportiu Espanyol de futbol.

L'hotel Mas Badó que funcionava tot l'any era també restaurant on s'hi celebraven molts casaments i banquets. Va ser un dels establiments de Barcelona, pioner en la celebració de casaments de personatges notables.

Per donar sortida als nombrosos casaments, es construeix al 1962 annexa al Mas Badó, la capella de la Mare de Deu de les Victories. L'arquitecte fou Joan Barengé i actualment encara es celebra missa tots els diumenges.

L'hotel va deixar de funcionar cap el 1980. L'empresa Rosa dels Vents, actual propietària, vol recuperar el llegat de celebracions de casaments i banquets.